Lektionsridning

150 kr950 kr

Lektionsridningen har olika nivåer för barn/ungdomar och vuxna elever.

Hos oss är det ridlärarna som avgör om eleven får byta till en högre nivå, vi försöker så långt det går hålla ihop våra grupper. Det som är viktigt att komma ihåg är att även om man rider flera terminer på samma nivå så kommer man hela tiden att lära sig nya saker, befästa tidigare kunskaper, öka säkerheten och noggrannheten i sin ridning osv.

Från nivå 1 så flyttas man automatiskt vidare till nivå 2. From nivå 2 så stannar man kvar på varje nivå i 2-3 terminer, och när man börjar komma upp på de högre nivåerna så kan det bli fler terminer än så. Våra ridlärare arbetar utifrån en gemensam fastlagd utbildningsplan där varje nivå beskrivs utförligt och även vilken ordning utbildningen skall följa. Vi har alltid en dialog om grupper, elever, hästar, övningar, utveckling av verksamheten, utveckling av olika metoder i undervisningen. Kom ihåg att vi även inom ridsporten som i andra sporter hamnar på platåer där man kan känna att man står och stampar, kanske tom går bakåt i sin utveckling, innan det lossnar och man får en skjuts framåt. Ibland kan det vara bra att ta några privatlektioner, rida ngn lovkurs alternativt om man har möjlighet öka till fler ridtillfällen varje vecka. Som i alla sporter behöver man öka träningsdosen allteftersom för att fortsätta utvecklas i samma takt. Om du som elev önskar byta grupp så är det bästa att du först pratar med din ridlärare och stämmer av vad hon/han säger.

I Hoppspecial Rider man på Tisdagar och Torsdagar klockan 18:00-19:00.Tisdag är markarbete och Torsdag är Hoppning. På Hoppspecial erbjuder vi även “Friridning” på Lördagar mellan 11:00-12:00 utan extra kostnad. Friridning är precis som det låter ridning under uppsikt så man kan träna lite extra på saker man lärt sig under veckan.

Artikelnr: N/A Kategori:

Ytterligare information

Lektionslängd

5 veckor, Enstaka lektion, Hoppspecial