Chanel och Tramp

Tjena jag hatar Chanel, jag är 11 år och jag bodde i stuga 8. Jag red världens bästa ponny som heter Tramp. Jag var här vecka 24 2021. Mitt bästa ridpass var när jag hoppade bana på Tramp. Tramp var lite seg till exempel när man rider ute.

Astrid och Beny

Hej! Jag heter Astrid och är 12 år. Jag var här på Grällsta v. 24 2021 och gick på hopplägret. Jag hade en häst som heter Beny. Han är ganska seg så man måste vara väldigt bestämd speciellt när man hoppar så att han inte stannar eller springer åt sidan. Jag bodde i stuga 8 tillsammans med Adele, Selma, Liv, Saga, Chanel & Octavia. Jag red för Nora och vi hoppade minst en gång varje dag. Det roligaste var att hoppa barbacka och hoppa titthinder.

Selma och Iza

Hej jag heter Selma, jag bodde i stuga 8 och red Iza. Hon var superduktig men lite seg. Det roligaste var att hoppa bana med titthinder och hoppa barbacka. Det tråkigaste var första dagen när vi red dressyr och Iza superseg.

Saga och Jackie

Hejsan! Jag heter Saga och har varit min första gång på Grällsta hoppläger v. 24. Jag fick först Sina men sedan bytte jag till Jackie, trots hennes psykbryt på hoppbanan, matchar vi bättre. Jag har bott i stuga 8 med några andra, det har varit väldigt kul, men lite högljutt på natten. Att rida har varit kul, men det roligaste var när vi hoppade bana idag för Jackie var jätteduktig (Inte jag, jag satt som en åsna över hindret). Totalt har jag ramlat av 1 gång (men det var på Sina) dock så ska vi rida barbacka idag. Mycket mer har inte hänt. Spökrundan igår var jätterolig. Vår grupp skrattade åt spökena och skrek när det inte var något där. Men tack för mig.

@flingan006 – snap

@saga_gidlund – insta

Elsa och Cailin

Hej jag heter Elsa Robling och jag är 14 år. Jag har haft Cailin och det har varit jättekul! Hon har varit jätteduktig och det har varit jättekul! Det roligaste var när vi hoppade olika hindertyper igår (onsdags) och när vi hoppade barbacka i måndags, då ramlade jag av men det var kul. Vi har också ridit ut. Jag har haft Nora och hon har varit jättebra och peppar alltid. Det är första gången jag var här och det har varit jättekul! Jag har bott i stuga 10 med Stella och Molly och jag har lärt känna många, mest Linnea och Irma. Vi har också haft vattenkrig och det var jätteroligt och alla blev väldigt blöta. Vi hade också spökkväll igår och jag blev jätterädd framförallt för rosendamen. Igår skrev vi klart vårt talangjaktsbidrag och idag ska vi öva och visa upp den. Vi ska också ha disco idag och det ska bli väldigt kul! Idag har vi hoppat och imorgon ska vi ha uppvisning. Kommer sakna Grällsta, Cailin och alla kompisar jättemycket. Jag hoppas jag kommer nästa år. <3Cailin<3

Molly och Lenka

Hej! Jag heter Molly och har haft Lenka. Det har varit en jätterolig vecka, vi har hoppat och hoppat. På barbackan så ramlade jag av Lenka två gånger. Men det var roligt för det gick bra. Lenka är världens bästa ponny! Kommer att sakna henne supermycket! Kioskisarna har varit roliga och fått sålt mycket i kiosken. Jag har varit på Grällsta två gånger tidigare och då hade jag först Kroko och sedan förra året Edd dom är också jättebra. Nora är min ridlärare denna vecka, hon är BÄST! Har lärt känna många och har haft en underbar vecka. Nu är det fredag och vi har ridit första passet där vi hoppade bana och det gick superbra. Nu skriver vi collage och efter det är det barbackalektion på schemat, det kommer bli fett kul. Sen ikväll blir det DISCO! Tack för mig, hoppas vi ses nästa år! Följ mig på insta @mollybrodd! Hejdå!

Liv och Listek

Hej jag heter Liv och jag är 13 år. Den här veckan fick jag rida en helt fantastisk ponny, han var absolut inte som förväntat. Jag bad om en pigg och busig ponny, och det busiga fick jag men piggheten och energin var inte där. Du undrar säkert vad denna mystiska ponny heter, och det säger jag nu: han heter Listek. Han är jobbig och den första lektionen jag hade med honom började Nora våran ridlärare nästan gråta hon hade aldrig sett någon rida Listek så fint och det gjorde mig glad. Jag gick hoppläger och det var så mycket bättre än förväntat. Vi hoppade jättehögt och svåra banor, och Listek älskade det! Jag och Listek har byggt våran relation tillsammans. Jag bodde i stuga 8 med alla mina vänner från ett annat ställe. Vi är jättehögljudda och då blir vissa irriterade men det löser sig alltid. En kväll när jag skulle gå på spökrundan så gick jag med mina fyra kompisar men så fort jag såg liket så sprang två av dem iväg. Sedan fick jag och Adele gå med Elwira.

Insta – liv.gidlund

Snap – livan450

Adele och Boxer

Hej! Jag heter Adele och är 12 år. Jag var på Grällsta vecka 24 och hade Boxer. Boxer är världens finaste D-ponny! Han är rätt känslig så man får vara lugn och försöka ha långsamma rörelser när man är nära honom. Jag går på hopplägret så vi hoppar minst en gång per dag. När man rider Boxer är han väldigt snäll men kan busa lite då och då.

Jag bor i stuga 8 med mina vänner Liv, Selma, Saga, Astrid, Chanel och Octavia. Tror de flesta har tyckt att denna vecka varit helt fantastisk med bästa ridläraren Nora och alla andra ledare. Det har varit så himla lärorikt att vara här och som sagt superkul! Igår hade vi spökkväll, då började vi med att Felle berättade historier om gården och sedan gick vi en runda runt gården. Om jag ska vara ärlig tyckte jag att det var asroligt men också väldigt läskigt. Selma och Astrid bangade ur att gå rundan så jag och Liv gick med Elwira istället.

Jag är väldigt glad över att jag hittade Grällsta och kunde gå på detta läger. Glömde skriva att kioskisarna är grymma! 🙂 Bästa tiden på året!

@adelelindstrom – Insta

@equii.adele – TikTok

@adelelindstr_m -Snap

Stella och Edd

Hej, jag heter Stella och är 13 år. Jag har haft Edd och han har varit helt underbar. Edd har varit supersnäll men också väldigt pigg vilket har varit väldigt kul är man har hoppat tycker jag. Men det har också blivit lite svårt med vissa vägar mot hindret för att han har varit så pigg. Jag jag gått vecka 24. Jag bodde i stuga 10 med Elsa och Molly. Jag har haft Nora som ledare och hon har varit så bra, och jag har lärt mig massor av henne. Det roligaste under veckan tycker jag har varit att få hoppa olika hindertyper och rida ut.

Alla kioskisar har varit superbra men den jag kommer sakna mest av alla är Nora! Jag är sjukt tacksam över att få ha varit här!! 🙂

@stellafrantz – Instagram

Irma och Elana

Tjena! Jag heter Irma Tegenmark och är 13 år. Jag har haft Elana, hon är världens finaste häst! Ibland kan hon hoppa lite konstigt men oftast är hon KUNGLIG. Elana är världens finaste häst för att hon är snäll och vill ens bästa. Dock kan hon vara liiite jobbig ibland för att hon hela tiden vill äta, från varje buske, gräsmatta eller träd. Hon är ett matvrak men ändå världens finaste häst.

Det var spännande att rida Elana för hon är en storhäst och jag har endast ridit ponnys i mitt liv, trots att hon är en väldigt liten storhäst så kändes det som en förändring! Det var även kul att ha Elana för att hon står i utebox och hon stod i hagen Shire 1. Det betyder att jag fick åka med traktorn VARJE morgon och eftermiddag för att hämta lilla Elana och jag fick även mycket plats och space med Elana i den härliga uteboxen.

Det roligaste jag tyckte var att göra med Elana var att hoppa (med sadel). Utan sadel ramlade jag av Elana när vi red barbacka , men hon var FANTASTISK ändå! När vi hoppade olika hindertyper så hoppade Elana KUNGLIGT! Det var svinkul och videosarna från hoppningen blev superbra!

Jag bodde i stuga 12 med Linnea, Oliwia och Estella! Dock blev vår stuga otroligt stökig redan efter första dagen på Grällsta. Kiosken och stallet har varit mina favoritställen i veckan! Jag köpte något i kiosken VARJE dag! Linnea (en av tjejerna jag bodde med) hade tjatat hela veckan om spökkväll. Tillslut fick vi den, den näst sista natten kom Nora och sa att det var dags för spökkväll! Vi gick upp på ett loft och fick höra historier av Felle, jag blev skiträdd och satt i Stellas famn under alla historier.

Jag är sjukt tacksam över att jag har fått vara här och kommer LÄTT komma nästa sommar! Jag kommer sakna alla, men speciellt Nora just för att hon har varit den bästa ridläraren! Tack för allt Grällsta, vi ses nästa år! <3Elana<3

@vemehoooon – TikTok

@itegenmark_08 – Snapchat

@irmategenmark – Instagram